Mobila la comanda sfaturi

Bucataria are de mult un nou statut aceasta nu mai este doar locul in care se pregateste si se ia masa ci si zona in care oamenii isi petrec o mare parte din timp. Din acest motiv este important atat modeul in care arata o bucatarie cat si aspectul acesteia. Inainte de a incepe propriu-zis sa amenajam e necesar sa va ganditi ce activitati veti desfasuta in bucatarie. E nevoie sa stiti cat de mutl urmeaza sa gatiti aici, daca veti luea masa in acest loc, daca veti savura o cafea in fiecare dimineata aici sau daca bucataria va avea si functie de camera de zi.
E important sa va decideti asupra stilului decorativ dupa ce aflati dimensiunile pe care le va avea o incapere. Stilul decorativ este indicat sa fie acelasi cu cel folosit pentru amenajarea locuintei, scopul fiind de a pastra o imagine de ansamblu unitara. Fie ca este un stil contemporan, clasic sau rustic, acesta trebuie sa va evidentieze personalitatea, pentru ca timpul petrecut in bucatarie sa fie imbietor.
Culoarea mobilierului este si ea foarte importanta si se va alege cu grija. Nu alegeti mobila numai pentru ca este in tendinte ci si pentru culoarea peretilor si podelei. Se poate opta pentru o schema cromatica ce presupune alaturarea mai multor tonuri ale acelorasi culoari si cele mai des intalnite sunt cele pamantii.
Materialul din care este realizata mobila este un aspect deosebit de important de care trebuie sa tineti cont. . Acesta trebuie sa fie superior din punct de vedere calitativ, cu atat mai mult cu cat mobila de bucatarie se schimba la un interval de timp mai lung.
Blatul pentru mobila de bucatarie trebuie sa se poata intretine usor si sa reziste bine la temperaturi ridicate, agenti chimic si umiditate. Se recomanda ca blatul sa fie neted pentru ca striatiile favorizeaza dezvoltarea bacteriilor. Se poate opta pentru un blat de granit, un material cu o durata de viat lunga dar si elegant in acleasi timp.