Mobila de calitate realizata la comanda

In spatii reduse ar trebui evitata supraincarcarea cu mobila. In cazul in care va numarati printre persoanele care nu au la dispozitie dormitoare foarte mari nu ar trebui sa va faceti griji. Acordanr putina atentie chiar si camerele care au doar cativa metri patrati pot fi transformate in spatii placute si odihnitoare.
Atunci cand amenajati o incapere cu dimensiuni reduse culorile dominante se vor utiliza pentru a influenta intr-un mod decisiv perceptia asupra acestor incaperi. Optati pentru nuante deschise sau pentru nuante neutre care sa nu delimiteze spatiul in mod rigid. Evitati disonantele dintre culorile utilizate pentru a zugravi peretii, avanul si podeaua si pentru a avea continuitate.
Odata ce au fost selectate culorile predominante pentru amenajarea dormitorului, nu va temeti sa integrati in decor si culori puternice si vii care vor dinamiza si vor umple de viata aceasta camera. Puteti utiliza cu incredere elemente texitle si decoratiuni indraznete dar aveti grija in ce cantitate le veti utiliza.
In camerel mici se va aplica principiul minimalist less is more. Evitati asadar aglomerarea cu piese de mobila care nu va sunt in mod real necesare. Pe acest principiu va puteti amenaja un dormitor confortabil in spatii neconventionale. Singurul lucru de care aveti nevoie in dormitor este un par si o amenajare de succes poate sa cuprinda exclusiv doar aceasta piesa de mobilier.
Fiti atenti la dimensiuni. Mobila trebuie sa aiba exact dimeniunile potrivite. Alegeti un pat de o singura persoana cand este necesar sau un pat matrimonial mai mic. In acelasi timp, functionalitatea pieselor de mobila utilizata trebuie sa vina din designul inteligent si nu din marimea lor.
Desi la prima vedere in dormitor nu incap prea multe lucruri, daca faceti o analiza mai atenta este posibil sa ai surprize si sa descoperi ca unele zone nu vor fi corect puse in valoare. Puteti folosi peretele de la capatul patului pentru a instala dulapuri suspendate pe care sa le utilizati pentru haine si obiecte personale. O solutie asemanatoare poate sa fie folosita si pentru peretii aflati in dreptul biroului.
Pentru locul de luat masa daca spatiul va permite puteti sa alegeti un mobilier de tip insula sau o mobila prevazuta cu bar altfel masa si scaunele trebuie sa se afle in consonanta stilistica cu restul bucatariei.
Chiuveta, aragazul si frigiderul sunt obiectele cele mai importante care nu pot sa lipseasca dintr-o bucatarie. Alegerea mobilei se face si in functie de posibilitatea de amplasare a chiuvetei, aragazului si frgiderului, in functie de forma bucatariei, de pozitia ferestrei. Distanta dintre chiuveta si aragaz trebuie sa fie de minimum un metru. Daca optati pentru o mobila cu un corp tip soldat, puteti dispune cuptorul in interiorul acestuia.
Este foarte util sa luati in calcul corpurile de care aveti nevoie in momentul in care alegeti mobila de bucatarie. Un corp va fi necesar pentru a depozita oalele si tigaile, altul pentru cani si pahare si altul va trebui sa fie prevazut cu un suport pentru tacamuri si veti avea nevoie desigur si de un scurgator de vase. De asemenea se recomanda sa aveti in vedere si modul in care se deschid usile dar si sistenmult de inchidere care trebuie sa fie rezistet si prevazut cu amortizoare pentru suri.
Blatul mobilei de bucatarie este necesar sa se intretina usor, sa reziste la temperaturi ridicate, umiditate si agenti chimici. Se recomanda ca blatul sa fie neted, deoarece striatiile favorizeaza dezvoltarea bacteriilor. Puteti opta pentru un blat din granit, un material elegant si cu o durata de viata foarte lunga, cuart, ceramica, lemn masiv, MDF sau PAL melaminat, in functie de preferinte si de bugetul de care dispuneti.
Materialul de care se va realiza mobila este un aspect deosebil de impoertant si ar trebui sa tienti cont de el. Acesta ar trebui sa fie superior din punct de vedere claitativ mai ales ca mobila de bucatarie se schimba la un interval destul de lung.
Este important sa aveti grija si ce culoare de mobila veti alege pentru bucatarie si nuanta se va alege intodeauna in functie de pereti si podea. Se poate opta pentru o schema cromatica ce presupune alaturarea mai multor tonuri ale aceleiasi culori si cele mai des intalnite ar trebui sa fie cele pamantii sau puteti sa alegeti culoarea pentru mobila in contraste cu finisajele camerei.
Stilul decorativ ar trebui sa fie acelasi ca si cel folosit pentru a amenaja locuinta, si scopul este acelasa de a pastra o imagine de ansamblu unitara. Fie ca vorbim despre un stil contemporan, rustic sau clasic, acestea trebuie sa scoata in evidenta personalitatea pentru ca timpul petrecut in bucatarie sa fie imbietor.