Idei de amenajari mobila

Pentru a obtine un spatiu placut si functional sunt cateva principii de desig de care va recomandam sa tineti cont bucataria este mai mult decat un simplu spatiu in care pregatim mancarea. Este locul in care ne relaxam, locul in care uneori primim musafirrii si locul in care intreaga familie se reuneste. Prin urmare modul in care va fi amenajata aceasta camera ar trebui sa fie si functional dar si stragator.
Specialistii in amenajari interioare numesc spatiul aflat intre chiuveta, frigider si aragaz triunghiul bucatariei, mai exact acea zona in care se va desfasura cea mai intensa activitate si care va necesita o mobilitate buna. Dintre toate elementele la chiuveta veti petrece cel mai mult timp. Aceasta zona trebuie sa aiba un acces usor atat spre aragaz si frigider cat si spre spatiile de lucru. In cazul in care chiuveta nu este pusa in lcou potrivit puteti sa angajati un instalator sa mutel tevile de apa pentru a va scuti de batai de cap ulterioare.
Bucatariile ar trebui sa poata adaposti o multime de lucruri, de la alimente si pana la diverse alte ustensile pentru a prepara mancarea si din ce in ce mai multe produse electrocasnice. A gasi un loc pentru toate acestea si a le pastra in acelasi timp la indemana este o misiune grea. Daca planificati atent veti descoperi ca lucrurile nu sunt chiar atat de complicate. Daca bucataria este mica se poate opta pentru corpuri suspendate inalte sau puteti sa utilizati si spatiul existent deasupra dulapurilor. O alta varianta este sa plasati un dulap si deasupra rigiderului. In corpurile din partea de jos a blatului puteti sa puneti rafturi pentru a realiza un spatiu suplimentar pentru depozitare.
Una dintre cele mai des intalnite probleme in designul unei bucatarii este lipsa spatiilor de lucru. Daca luam in calcul activitatile care necesita existenta unui blat dar si aparatele electrocasnice care sa fie la vedere ar trebui sa aveti cat mai multe suprafete plane.